sobota, 13 lutego 2016

coconut.oil




 O właściwościach oleju kokosowego słyszałam wiele pozytywnych opinii. Tłuszcz występuje zwykle pod stałą postacią, ale  topnieje już w temperaturze 25 °C. Znajduje zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Najzdrowsza odmiana to olej tłoczony na zimno- nierafinowany. Niestety ja kupiłam rafinowany i trochę żałuje, bo jest bezzapachowy. A ja wprost uwielbiam zapach kokosów.

 Przy zakupie zależało mi przede wszystkim na pielęgnacji włosów, ale zmyłam nim dziś makijaż i nałożyłam na twarz. Na razie trudno jest mi powiedzieć o efektach, ale cieszę się, że go kupiłam. Mam wrażliwą skórę, a olej jest produktem naturalnym i na pewno nikogo nie uczuli. 


 
inspire and be inspired

sobota, 6 lutego 2016

daily #1

                  
spotify
bed and bedding IKEA
adidas superstar
french